week 4 2011

Zaterdag 21 mei. dag 22, 62 km, Pouzac – Jaunac.

Dat zijn geen grappen meer, ben nog geen kilometer weg krijg ik meteen 15% voor de kiezen, dat trok ik even niet met m´n koude benen, dat werd een stukje duwen. Dat was de eerste en meteen de laatste keer dat ik geduwd heb, je loopt zo voor lul hé. Maar toen waren  de benen goed opgewarmd dus dat gaf de rest van de dag geen problemen meer. (Even een berichtje aan alle vliegen, muggen en ander ongedierte hier OPBOKKEN.)

Zit ik in een afdaling komen er vier wielrenners voorbij aanhaken dus, dan gaat het weer omhoog, bij blijven, die gasten omkijken ja jongens ik ben er nog steeds een stuk verder zat ik nog steeds in het wiel toen kreeg ik vier duimen omhoog van die mannen, pffff gelukkig kon ik ze eindelijk laten gaan, was kapot. Want ik was vandaag zwaar beladen had gisteren nog voor een goeie inkopen gedaan dus ik had extra kilo´s mee te torsen. (nog even een mededeling aan al het ongedierte hier, als jullie vanacht weer met z´n allen in m´n tent willen slapen zoals iedere avond is het nu tijd om weg te wezen.)

      

Het is vandaag de eerste keer dat ik een douchemuntje moest kopen, ben benieuwd wat ik aantref in het tweede douchehok want het eerste douchehok had alleen koud water zij die gast van de camping hier, die overigens mij net even heel vreemd aankeek toen hij z´n zorgvuldig getapt biertje in één keer in m´n slokdarm zag verdwijnen. 🙂 Zo nog even van het mooie weer genieten voordat dadelijk weer het onweer losbarst.

Zondag 22 mei. dag 23, 76 km, Jaunac – Audinac les Bains.

Gisterenavond geen onweer gehad maar vandaag de hele dag miezerregen, maar ik moet niet mopperen dit was de eerste keer dat ik regen gehad heb, heb ik m´n regenjas toch niet voor niks gekocht want die was duur genoeg. Nu schijnt het zonnetje alweer. Vandaag een relatief vlakke route gehad maar dat zal zo niet blijven waarschijnlijk.

De hele dag zie je ze rondzweven, die gieren dat is echt mooi om te zien. Vanmiddag was er weer eentje heel dichtbij dus ik dacht die moet op de foto gaat ie ergens hoog in een boom zitten, dus ikke wachten en wat denkte die vogel ook dus. Na een kwartier gaf ik het op verder fietsen dus, na een paar honderd meter kijk ik achterom vliegt ie met een hoop gekrijs aan, volgende keer beter.

       

Komt er opeens een wielrenner langs me fietsen even een kort gesprekje gehad in het engels, hij had een nederlandse vader maar sprak geen woord nederlands, vind ik dan weer vreemd, maar hij ging weer verder want hij woonde in Toulouse. Ik net op de kaart kijken zo dat is ook nog een stukje fietsen. Verder weinig te melden, morgen weer verder.

Maandag 23 mei. dag 24, 62 km, Audinac les Bains – Foix.

Na gisteren had ik vandaag weer strakblauwe lucht en het was al vroeg op de dag een graad of dertig. Kijk dat lijkt er meer op. Ik mag meteen weer omhoog tot regelmatig 15%, dat is toch zo ongeveer echt wel het maximale wat ik met bepakking aankan. Vergelijk het maar met een kind achterop, een dik kind je weet wel zo´n billy turf geval. Het mooie van omhoog fietsen is dat je toch weer een keer naar beneden gaat, en dan kan je je fiets loslaten tot je niet harder meer durft.

      

      

Ah een bakker, ik naar binnen komt er zo´n Louis du Funest binnen en begint volgas tegen me aan te praten. Ik verstond er helemaal niks van maar zover ik kon begrijpen had ie het over m´n fiets en de versnellingen en dat ik die wel nodig heb hier, je meent het. Na een minuut of tien nam ik weer afscheid van die man . ooievaar.

Ik moet zeggen het is mooi hier en rustig ben de hele dag bijna geen auto tegen gekomen. En nu verlang ik weer naar de zee dus die hoop ik met een dag of drie, vier weer te zien. Ik denk dat ik me dan weer eens een rustdagje gun want die heb ik pas één gehad.

Dinsdag 24 mei. dag 25, 96 km, Foix – Carcassonne.

Vanmorgen moest ik kiezen de noordelijke of de zuidelijke variant van de route het is noordelijke geworden omdat ik het weer niet vertrouwde. Er kwam weer veel bewolking over de bergen aanzetten wat meestal in de late middag onweer betekent zoals de laatste week wel bewezen is. Het was het grootste gedeelte van de dag naar beneden fietsen en dat vind ik geen straf zeker niet met deze warmte, en daarbij stond er een stevig windje en uiteraard had ik hem in de rug. Nu ben ik toch al een tijdje onderweg en heb ik eigenlijk alleen nog maar wind mee gehad. Tja geluk dwing je af natuurlijk.:)

Nu heb ik afgelopen weken zo´n beetje ieder beest dood op de weg zien liggen maar vandaag zag ik een slang van een dikke meter op de weg liggen, die had ik nog niet eerder gezien. Wat me ook opvalt is dat 80% van de auto´s hier wit zijn behalve die gele dan daar rijd de postbode in rond en dat zijn er ook enkele, heb er geen één op een fiets gezien zal wel typisch hollands zijn. zometeen even douchen en dan scheur ik hier nog een keer door die stad heen want dat is wat ik van een afstandje zag wel interessant. Ziet er nogal middeleeuws uit.

Woensdag 25 mei. dag 26, 105 km, Carcassonne – Valras plage.

Vandaag ben ik eerst langs het canal du midi gereden eerst was er nog een pad daarna een spoor van nog geen 10 cm breed. Na een kilometer of 40 was ik helemaal klaar met dat gebuts langs die sloot en heb de normale weg uitgezocht. Ik kwam nog een oude man tegen ook op de fiets inclusief aanhangwagen het was een fransman. Hij zei dat ie al heel spanje doorgefietst was en vertelde dat hij 55 kilo bij had pffff, dan vraag ik me weer af wat ie allemaal meesleept.

       

Onderweg fietste ik door een dorpje en zag een klein winkeltje ik naar binnen, ik dacht ben in rusland beland alleen maar lege schappen maar in de koelkast stonden gelukkig nog twee ijskoude blikjes cola meer had ik niet nodig.

Het doel vandaag was de middellandse zee en daar ben ik dan ook terechtgekomen, moet zeggen dat de laatste 20 km. niet van harte gingen het was bloedheet en de beentjes hadden er geen zin meer in. Zo morgen een rustdag beetje op het strand hangen en wat in zee zwemmen en verder helemaal niks.

Donderdag 26 mei. dag 27, 0 km.

Rustdag.

Vrijdag 27 mei. dag 28, 113 km, Valras – Le Grau du Roi.

Het heeft de hele nacht geregend maar vanmorgen was het weer droog, en dat is mooi is meteen de hitte een beetje uit de lucht. Vandaag heb ik de hele dag de kust gevolgd, dat betekende wel af en toe drukke wegen maar ik kon ook veel over fietspaden fietsen.

Sta hier nu op een camping die eigenlijk veel te duur is en de voertaal is nederlands hier het staat er helemaal vol mee. Ik was er nog geen vijf minuten en had de eerste halve liter koud bier al te pakken en dat was niet de laatste, ik kreeg constant van iedereen wat te drinken aangeboden in ruil voor wat sterke verhalen:) Heb niks hoeven te kopen wat de camping dan toch weer goedkoop maakte. En dat oud manneke van twee dagen geleden zag ik ook nog fietsen maar heeft mij niet gezien.