week 2 2011



zaterdag 7 mei, dag 8, 75 km, Sees-Sille Plage.


Pittig dagje vandaag ik heb het gevoel dat ik de hele dag bergop heb moeten fietsen, maar ja ik moet niet gaan zitten te zeuren het zal de komende weken nog wel wat zwaarder gaan worden. Wat me de laatste week wel opvalt is dat die fransen ieder veld, akker, weet ik niet wat afgezet hebben met minimaal drie rijen prikkeldraad. Ik weet zeker dat dat  gouwe handel is geweest hier, nu niet meer want alles staat al vol.     


 


Ik ben nog door een paar mooie dorpjes gefietst, wat dan wel weer jammer is dat dan meteen weer een toeristenfuik is, en als ik ergens een hekel aan heb. Dus snel een paar fotos gemaakt en wegwezen. Vannacht nog onweer gehad ik zag het gisteren eigenlijk  al aankomen, vandaag zat links en rechts wel een bui maar daar ben ik precies tussen doorgegaan. Heb het gevoel dat ik al lang onderweg ben en het is pas mijn eerste week 🙂




Zondag 8 mei. dag 9, 86 km, Sille Plage – Durtal


Gisterenavond kon ik niet in slaap komen want een paar honderd meter verder op was er een frans duo een concert aan het geven en het geluid stond HARD, maar pfffff wat slecht zeg (lees vals) fransen moeten niet in het engels zingen is geen goeie combinatie maar om een uur of twaalf kwamen ze daar zelf gelukkig ook achter.


Vandaag mijn eerste officiele col gehad 273 meter, volgens mij ben ik al een enkele keer hoger geweest maar daar stond dan niks aangegeven, dus efkes een sjekkie roken en weer verder fietsen. op een gegeven moment stond ik weer ergens boven op een bult en zag ik het landschap uitvlakken, gelukkig, ben er wel even klaar mee.


Wat me ook weer opvalt is dat de kevers, torren die de hele dag oversteken steeds groter worden. Sommige hebben de oversteek niet gehaald, moeten ze maar niet voor mijn wielen lopen. Kwam nog langs wat kippenfarms, die beesten hebben het goed hier mooi groot terrein waar ze vrij overheen kunnen scharrelen. Ik ben nog wat oude kerkjes tegengekomen met de torenspits behoorlijk scheef op de kerk gezet, denk dat die fransen vroeger iets te veel wijn gezopen hebben voordat ze aan het timmeren gingen. Ik ben nu in Durtal morgen rustdag.


Maandag 9 mei. dag 10 Durtal, 0 km




Vandaag de toerist uitgehangen.


Dinsdag 10 mei. dag 11, 98 km, Durtal – Chinon st. Jacques.


Vanmorgen weer op tijd het gas erop ik binnen no-time mijn zooi weer ingepakt dat gaat steeds sneller daarna eerst de bakker van al zijn lekkers beroofd en gaan met die banaan. Na een kilometer of 35 had ik de loire bereikt, die rivier is meer zandbank dan water kan me niet voorstellen dat die fatsoenlijk bevaarbaar is. Je kan de loire vergelijken met de moezel niet de rivier dan maar wel de toeristen. Je moet hier volgens mij niet in het weekend komen want dan kan je over de koppen fietsen, en wat nog het ergste is het waren zowat allemaal hollanders en wat dan nog erger is ze spreken je gewoon aan met goedendag. Beste mensen we zijn hier in frankrijk dan is het BONJOUR.




Opeens PSSSST kut een lekke band het moest er een keer van komen, tassen eraf fiets op zijn kop nieuwe binnenband erop. En net toen ik klaar was komen er een man en vrouw op een afstandje voorbij gefietst ook met tassen en die man roept LEKKE BAND. pfff staat er ergens op mijn voorhoofd –ik ben nederlander– (klik,klik,klik zo effe een paar pistache noten openbreken heb net een zak gescoord SLUUURP en een slok bier natuurlijk). Ik ben nu in Chinon st.-Jacques aanbeland ik sta langs de rivier Vienne met uitzicht op een kasteel zijn er trouwens erg veel van hier in de omgeving. Morgen weer verder.




Woensdag 11 mei. dag 12, 125 km, Chinon st.-Jacques – Vivonne


Vanmorgen langs de vienne naar noatre gefietst waar ik Santiago de Compostella route heb opgepakt en tot mijn schrik kom ik het eerste half uur drie volbeladen fietsen en twee wandelaars met een karretje tegen, ik wist het. Ik had vandaag goeie benen na dwars door Poitiers gecrosst te zijn besloot ik de kustvariant richting Royan te doen.


Het begint ook aardig warm te worden s´middags moest halverwege de route mijn bidons toch weer even bijvullen met ijskoud water wat dan een half uur later weer kokend heet is. Gisteravond mijn ketting nog gesmeerd die piepte en kraakte dat ging helemaal nergens meer over, maar vandaag liep mijn fietske weer als een trein. Dus met andere woorden dat moet ik dus iedere dag doen.



 


Donderdag 12 mei. dag 13, 104 km, Vivonne – St. Jean d`angely


Ik ben blij dat ik richting kust aan het fietsen ben gegaan, vandaag helemaal niemand tegengekomen. Vanmorgen stond ik op mijn kaart aan het kijken en twijfelde of ik rechtdoor of linksaf moest gaan, stopt er een fransman en die wees me meteen de goede richting in -merci- verder alleen maar stille weggetjes met af en toe een boer met zijn tractor uit het jaar nul. 




Op een gegeven moment rijd ik ergens door de bossen, hoor ik langs me een hoop gekraak van takken, ik zat net in een afdaling, een hert en die springt recht voor mijn neus de weg over. pffff ik heb goeie remmen gelukkig en dat is maar goed ook anders had ik vanavond hertenbiefstuk gehad. Later op de dag kwam ik er nog één tegen die liep op een open veld en wist niet goed waar ie heen moest.


Er is ook steeds een hoop geritsel in de berm van de weg, salamanders of hagedissen ik zie dat verschil niet, heb er verschillende zien vluchten, en dan zijn er ook nog de roofvogels die constant met je meevliegen dwars tussen de bomen door met een rotgang toch knap dat ze niet tegen een boom aanknallen. Al met al  het was vandaag één grote dierentuin met één grote aap en die zat op de fiets. Ik sta hier nu op een camping en er lopen me hier toch een partij vage mensen rond, maar dat zullen ze mischien ook wel van mij denken. Morgen weer verder.




Vrijdag 13 mei. dag 14, 89 km, St.jean-d`angely – Soulac sur mer


Ik was vandaag niet vooruit te branden, dus het was een langzaam aan dag, de temperatuur liep snel op dat zal mischien de reden zijn geweest. Ik ben over verlaten wegen naar Royan gefietst en toen ik daar langs het vliegveld fietste zag ik geen parachutespringers, heb vroeger ook vele skydive sprongen gemaakt onder andere hier in Royan, jammer dus weer verder. Toen ik verder de stad in fietste zag ik dat de tijd hier ook niet heeft stil gestaan pfff wat een kermis zeg. Snel de boot opgezocht om naar de overkant te gaan hoefde gelukkig maar een half uurtje te wachten. 








In Soulac sur mer vond ik het mooi geweest voor vandaag, maar wat is het hier een uitgestorven toeristenoord deze plaats is maar 2 a 3 maanden per jaar geopend. Ik snap niet dat mensen in zoiets vakantie willen houden, met zijn allen in de file naar de kust een paar weken hutje mutje op het strand zitten, overal de hoofdprijs voor betalen en dan met zijn allen in de file terug naar huis, en dan ook nog zeggen we hebben een geweldige vakantie gehad het zou mijn idee niet zijn. Oja en dan moet je weer gaan werken sta je weer in de file.